Blog

Het sprookje van Oililly

oililly
/

Alles roze

Oililly was een klein meisje van 6 jaar. Ze was zoals ieder meisje. Ze hield van de kleur roze, was vrolijk, hield van paarden en touwtjespringen. Oililly had twee vriendinnen die haar beste vriendinnen waren. Alles in haar kamer was roze. Ze had roze muren, een roze kast, roze lakens over haar bed, roze kussens, haar poppen hadden roze kleding aan. In haar kledingkast hing alleen roze kleding van het kledingmerk Oililly.

Favoriete kleren

Oililly was haar favoriete kledingmerk. Ze hield enorm van kleding en was erg geïnteresseerd in verschillende kledingmerken, maar dit merk past het best bij haar. Het stond haar altijd goed en ze vond eigenlijk alle kledingstukken van Oililly mooi. Ze kocht haar kleding vaak online. De winkels bij haar in de buurt verkochten geen kleding van het merk Oililly. Ja, behalve dan die ene winkel in Lanterdam, maar die had zo weinig keuze aan kleding. Ze was er wel eens geweest, maar was teleurgesteld. Op internet was de keuze vele malen groter. Op internet kon ze alle kleding vinden die ze maar zou willen. Ze had haar standaardwinkel waar ze altijd keek voor de nieuwe collectie. Dat is Amazingkids.nl. Daar hebben ze een ontzettend grote collectie aan Oililly speciaal voor kinderen. Dat vindt ze fantastisch.

Bij haar in de straat wonen nog meer kinderen. Niet haar beste vriendinnen. Zij woonden wel in de buurt, maar niet bij haar in de straat. Eefje woonde twee straten verderop en Riekje op het pleintje boven de bakkerij. De vader van Riekje was bakker en kon heerlijke broodjes maken. Oililly was dol op het brood en gebak wat er altijd op tafel stond bij Riekje thuis. Ze snoepte er graag van. Heerlijk vond ze het. De vader van Riekje was dik, en de moeder trouwens ook. Oililly kon zich dat goed voorstellen. De ouders van Riekje konden waarschijnlijk ook niet van de lekkere broodjes en gebak afblijven wanneer ze in de bakkerij stonden te bakken.

Ze kon er vaak over dromen. Ze droomde dan dat ze ook bakker was en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van het gebak, de bakkersroom en de broodjes aan het snoepen was. Vaak werd ze dan wakker van de honger. Of had ze dan gewoon trek in een broodje met bakkersroom? Haar broer Jack houdt weer meer van auto’s en is niet zo met kleren bezig.